menu

Velp 3j doet wat het kan

Op 17 januari werd de uitwedstrijd van Velp 3j gespeeld in de Paperclip. Zevenaar is een van de kanshebbers voor het winnen van de poule, dus een maatje te groot voor Velp 3j.
Maar dat verhindert niet dat er leuke partijen kunnen worden gespeeld: en dat gebeurde!

Velp 3j is een jeugdteam. De jeugdspelers leren zo in versneld tempo dat je de stukken die je wegblundert nooit meer terug krijgt. Dat is soms een harde les. Ook nu weer bleek de dame  geliefd offermateriaal. Jammer dat het niet als een offer bedoeld was. Op deze wijze zagen Nout en Trustin hun partij verloren gaan. Chao zag met een lastige aanval op c2 zijn rokade en de toren op a1 verpest worden. Ook hij redde het niet. De opbouw van hun partijen is goed, dus als er geen materiaal meer in de aanbieding wordt gedaan dan krijgen de geroutineerde spelers het er vanzelf moeilijk mee.

Son Stavenuiter laat dat al zien. Hij geeft geen materiaal meer weg en speelde een goede partij. Hij kwam er echter niet doorheen. Zijn tegenstander deed de juiste dingen en beiden kwamen remise overeen. Een goed resultaat voor Son.

Op bord 2 speelde Dries van Eijk een prachtige partij tegen Jeroen van der Poel. Beiden uit het zelfde hout gesneden: Tactisch sterk en dapper! Altijd leuk voor de omstanders om deze heren te zien schaken. En al helemaal als ze tegen elkaar spelen. IN een super scherpe partij kwamen beiden onder druk te staan (Ja, dat kan echt!). Dries trok uiteindelijk aan het langste eind en kon blij zijn met een mooie overwinning.

Alain van der Velde speelde op bord 1 tegen de sterk spelende tegenstander. Alle trucs en dieperliggende wendingen werden doorzien.Dus nadat zo'n beetje alles was afgeruild konden de spelers met remise naar huis.

Op bord 4 had Rick van Emden het zwaar. In een open stelling was er een veelheid aan tactische dreigingen over en weer. Rick schatte het verkeerd in en verloor.

Als laatste was Floris van Capelleveen nog bezig. Nadat Floris een aanval over de F-lijn had gepareerd bleef hij over met een toren, loper en twee pionnen tegen dame. Dat zijn lastige eindspelen. En met beiden in tijdnood waren ze zo verstandig remise overeen te komen. En dat is voor Floris een prima resultaat tegen deze tegenstander.

En zo heeft Velp 3j ASV 8 ingehaald in de poule. De strijd om de laatste plaats krijgt in de volgende ronde een hoogtepunt want dan mogen deze ploegen tegen elkaar strijden.

Geschreven op 18 januari 2020.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Nieuws

01/05 | Op 1 mei 13.00-15.30 Vadim in NK jeugd Online

24/02 | Puzzel mat in 2 in het Ledengedeelte

23/02 | Zes jeugdleden geslaagd voor de Stappenexamens !

15/02 | Velp 1 wint met 7-1 van Elster Toren 1

12/01 | Son wint met 3 uit 3 weekend Wijk aan Zee

Kalender

« Aug, 2020 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

Puzzel