menu

Schaakschool IC R5 en R6 20171027

Nadat de Schaakscholers in hun stappenboeken hadden gewerkt, en ongebonden een potje tegen elkaar hadden gespeeld, was het weer tijd voor de Interne Competitie. We zijn in ronde 5 en 6. In ronde 5 wordt er rapid gespeeld, met 15 minuten per partij per persoon, en meteen daarna een snelschaakpartij van 5 minuten per partij per persoon.

Op het eerste bord mochten Julian en Son tegen elkaar, die beiden nog geen enkele partij hadden verloren. Het was een interessant affiche: de op papier sterkere Julian tegen de in uitstekende vorm verkerende Son. De partij ging vrij lang gelijk op, totdat Julian met wit een pion op b7 won. Daardoor kreeg Son positioneel voordeel, want hij had plotseling de open b-lijn met zijn torens te pakken. Onder druk gaf Julian een stuk kado, waarna het pleit snel beslecht was. Son pakte weer een mooi punt tegen een sterke schaker.
In de snelschaakpartij zette Julian de jonge Son weer met beide benen op de grond: hij won overtuigend.

De tweede partij was ook boeiend. Dion had tegen Tom het overwicht, maar Tom ontworstelde zich mooi aan de druk. Met stellingsgevoel wist hij veel materiaal buit te maken, die hij uiteindelijk relatief eenvoudig kon omzetten naar winst. Ook in deze partij waren de rollen bij het snelschaken omgedraaid: Dion won.

Jan Stuut op het derde bord had geen enkele moeite met de wat ongeconcentreerde Lucas. Hij sloopte tweemaal de stellingen vakkundig, en bleef daarmee in het spoor van de koplopers.

Ook Rinse had geen enkele moeite met zijn zusje Dieke, die niet goed keek en het ene stuk na het andere weggaf. Zonder af te wachten ging Rinse op zoek naar het mat, dat spoedig op het midden van het bord kwam.

Jetske had groot voordeel opgebouwd met haar stelling. De pas bij de Schaakschool aanwezige Nicolaas gaat hard vooruit, maar was nog niet opgewassen tegen het geweld dat Jetske op het bord bracht. Snel bracht zij haar stukken naar de koning, onderwijl allemaal materiaal meerovend. Maar in plaats van dat zij ook mat ging zetten, haalde zij nog een extra dame. Dit had ze niet moeten doen, want plotseling was het pat! De eerste remise voor Nicolaas, en gelukkig pakte Jetske dit sportief op. In de snelschaakpartij liet ze nog wel even zien wie op dat moment de betere speler was .

Danté had met de witte stukken een groot tijdsvoordeel tegen de rustig spelende Leona opgebouwd, maar ondertussen ook veel materiaal buitgemaakt. Met nog een minuut op de klok had ze snel mat kunnen zetten, maar bleef rustig nadenken, waardoor ze door haar tijd heen ging. Met zulk goed spel komt Leona er wel - die punten gaat ze naar binnenslepen. Ook de snelschaakpartij was voor Danté.

Trustin en Leah maakten er een waar spektakelstuk van. Trustin ging al snel op zoek naar de vijandelijke zwarte koning, maar Leah verdedigde zich uitstekend. Het geïnvesteerde materiaal kreeg Trustin niet meer terug, dus hij bleef stukken aanvoeren, totdat Leah de beslissende fout maakte en het mat niet meer kon afwenden. Daar had meer ingezeten!

De voor het eerst aanwezig Roemer speelde tegen de oudere jongere Brent, omdat hij vanwege zijn studie voor het eerst weer 's middags op de Schaakschool was. Brent schaakte twee potjes, die hij vanwege de sportieve plicht ook won, maar gaf ondertussen vriendelijk instructie aan Roemer, die zodoende bijna privéles kreeg!

Het was weer een geslaagde middag, en in de avond zal een heel aantal jeugdspelers weer meedoen met de Interne Competitie bij de senioren.
Geschreven op 27 oktober 2017.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Nieuws

27/06 | VSV is met vakantie in de maanden juli en augustus. 2 september starten we weer.

25/04 | Zondag 15 mei 2022 - Grand Prix Jeugdschaaktoernooi in Velp

14/09 | Het nieuwe seizoen is weer gestart !

14/09 | Hans van Capelleveen Clubkampioen 2020-2021

02/08 | Dion Vaessen is de Jeugdkampioen van VSV 2021

Kalender

« Aug, 2022 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

19/08: Algemeen ZOMERVAKANTIE - Geen Schaken van 18:15u tot 23:30u

26/08: Algemeen ZOMERVAKANTIE - Geen Schaken van 18:15u tot 23:30u

02/09: Schaakschool De Schaakschool is weer open! van 18:15u tot 20:00u

Puzzel