menu
Vanwege het corona-virus zijn alle activiteiten van VSV opgeschort tot nader order (maar er worden plannetjes gemaakt...).

Interne Competitie P3 R34 2019-05-31

Nu de zomer zijn intrede daadwerkelijk schijnt te hebben gedaan, was het mooi fietsweer om naar de Paperclip te komen, om aldaar een partij te schaken. De zon was immers toch al onder. Ongebreidelde fantasie, hoopgevende zetten, uitstekende koffie, en alom gezelligheid waren de ingrediënten voor een geslaagde avond.

Op het zevende bord speelde Nout met wit tegen Wim. Nout kwam lekker uit de opening, die hij onthouden had van de training. Wim speelde zijn paard om naar het veld f5, en daardoor reikten de lange poten van het monopolyknol tot aan de rand van het bord. Daar waar Nout niet gekoekeloerd had. Het zorgde voor een mooie penning op dame en koning, maar Nout wist er acht punten voor terug te krijgen. Met goed vechtschaak liet hij zien dat hij tot de talenten behoort, maar Wim zag nam zijn kansen waar en duwde de jeugdspeler gedecideerd van het bord af. Nog wel...

Rick speelde op bord zes met de witte poppen tegen nieuwkomer Burak. Laatstgenoemde schaakte in zijn jeugd op behoorlijk niveau, en dat was zichtbaar. Niet alleen qua niveau van zetten, maar ook qua snelheid. Met soms bijna a tempo een zet, wist Rick niet wat hem overkwam, maar hij bouwde zijn stelling goed op, pakte het perfecte centrum, en de dame van Burak was ook behoorlijk in gevaar, zo leek het. In de post-mortem bleek Rick inderdaad winnend voordeel te verkrijgen, maar in plaats daarvan pakte hij een pionnetje mee, waardoor er een stuk ongedekt kwam staan. Burak had, zeker in de tijdnood van Rick, weinig moeite om het af te ronden, hoewel Rick met z'n drie vrijpionnen nog zeker iets meer spel had. Enfin, hij ging door zijn tijd, en Burak's debuut was geslaagd.

Martijn speelde tegen André, en kwam met de witte stukken slecht uit de experimentele opening. André vond net als tegen Hans vorige week lang de juiste zetten, maar toen Martijn het initiatief kon overnemen was het vlot gepiept. André zag een spook, wilde zijn koning in veiligheid brengen, maar overzag een echte vork, wat hem een vol stuk en meer zou gaan kosten. Het punt naar Martijn.

Robert speelde met wit tegen Vadim, die met een gambiet-opening al snel het initiatief pakte. Robert is echter voor geen kleintje vervaard, zo liet hij de afgelopen maanden zien, en verdedigde uitstekend. Vadim leek er niet door te komen, vooral omdat hij te snel zijn d-pion naar voren schoof, terwijl hij nog stukken had kunnen activeren. Net op het moment dat Vadim's aanval dood leek te lopen, opende Robert de dame-vleugel. Een uitstekend plan, maar door enkele tactische wendingen was de materiaalverhouding plots in het voordeel van de jeugdspeler, die gelukkig weer het paard had bestegen. Puntje Vadim.

Eric maakte korte metten met Dries, die zijn stijl blijft handhaven: vroege activiteit, en kijken waar het schip strandt. Dat raakte vlug breuk, want het gebrek aan ontwikkeling en het gebrek aan rokadestelling kostte Dries een pion met doorslaande koningsaanval voor Eric, die zich weinig hoefde in te spannen. Klein beetje meer ontwikkelen voor Dries, maar vooral die stijl behouden. Erg leuk om te zien, en altijd vuurwerk!

Op het tweede bord wilde Son met de zwarte stukken revanche op zijn nemesis van enkele maanden geleden: Walter. Daar wilde Walter niet aan meewerken. Na een opening die Walter beter behandelde dan ons toptalent, kwam hij een kwaliteit voor. Genoeg spel voor Son, die duidelijk op schaken zit. Hij creëerde nagenoeg uit het niets activiteit op de koningsvleugel, en de pionnen waren smakelijk voer voor dame en paard. Bovendien stond de koning van Walter nogal op de tocht, en de verdedigers waren schaars. Walter bood slim dameruil aan, en Son liet het toe. Dat was strategisch niet de beste keus. Toen Walter via een dubbele penningsaanval ook nog een stuk ging winnen koos Son de sportieve oplossing en gaf balend op. Leerzaam potje!

De andere kandidaat voor het clubkampioenschap Hans, had evenals Eric een eenvoudige avond. Met wit in een centrumopening won Hans direct een pionnetje, en hoewel de dames en wat stukken werden geruild, behield hij stelling, met beiden een dubbelpion. Hans nog een tweede pion onder vuur en Menno koos het juiste plan: activiteit. Met twee torens op de tweede rij kon het nog spannend worden zou de neutrale toeschouwer kunnen denken, maar Hans had de monsterloper, die een dubbele aanval op het paard en de toren van Menno gaf, waardoor hij subiet kon opgeven.

De sterkhouders doen hun plicht, het wachten is op het moment dat er eentje van de spanning bezwijkt. Zou dat moment nog komen..?

Komt dat zien!
(En speel meteen zelf een partijtje. Superleuk.)

De Paperclip, Velp.
We starten om 20:00u, dus 19:50u aanwezig en de zekerheid van een potje is evident.
O, niet op 7 juni, want dan komt Erwin l'Ami simultaan geven.
Kunt u wel komen kijken natuurlijk. Koffie staat klaar. Vraag maar aan Jan.
Geschreven op 01 juni 2019.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Nieuws

01/05 | Op 1 mei 13.00-15.30 Vadim in NK jeugd Online

24/02 | Puzzel mat in 2 in het Ledengedeelte

23/02 | Zes jeugdleden geslaagd voor de Stappenexamens !

15/02 | Velp 1 wint met 7-1 van Elster Toren 1

12/01 | Son wint met 3 uit 3 weekend Wijk aan Zee

Kalender

« Jun, 2020 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


Komende agendapunten:

Puzzel