menu

Interne Competitie P1 R4 2019-09-13

Julian neemt de leiding

De vierde ronde van de interne begon met een aangename verrassing. Ruud was na lange tijd weer eens achter het bord te vinden, dat wil zeggen een van ONZE borden. Dat hij is verhuisd naar Velp heeft de weg naar VSV in elk geval korter gemaakt! En zijn tegenstander was Alain, die eerder vrij kortstondig jeugdlid bij ons was, maar nu, ongeveer de helft groter gegroeid, terug is. Zij speelden een mooie partij, waar Ruud met de van hem bekende combinatie van degelijkheid en planmatig spel Alain op de knieën kreeg.

Voor velen was de overwinning van Julian op Eric misschien een grote verrassing. Er kan rustig worden gezegd dat Julian grote stappen voorwaarts heeft gemaakt. Zijn koningsaanval was verpletterend en leidde tot ondekbaar mat. Eric was alleen op de andere vleugel bezig geweest en dat brak hem lelijk op. De koploper verslagen door de nieuwe koploper, daar valt helemaal niets op af te dingen.

Vadim bracht weer een aantal listige zetten op het bord tegen Hans vR. Het zag er allemaal nog net speelbaar uit voor Hans, die veel sterker schaakt dan in het verleden. Maar dit kon hij toch niet bolwerken. Vadim is inmiddels voor iedereen moeilijk te bestrijden.

Walter en Jan wierpen al hun ervaring in de strijd in een karakteristieke Siciliaan. Wit valt aan op de koningsvleugel en zwart op de damevleugel. Walter slaagde in een centrumdoorbraak die de zwarte stelling aan het wankelen bracht. Of het houdbaar was is de vraag maar Jan slaagde daar niet in.

Dries komt bijna altijd wel met een verrassende zet, zo ook nu tegen Hans W. Dat ontwrichtte de witte stelling, naar het leek nog niet direct beslissend maar heel lang hield Hans geen stand. Hij had niettemin een zichtbaar (en af en toe licht hoorbaar) gezellige avond. Ook uitermate belangrijk al ga je dan met een nul in de tas naar huis. Hans was eigenlijk uitgeloot maar Son stelde zijn zetel ter beschikking. Dan heeft die de gedwongen bye vast gehad.

Het Van Kuijk kwartet werd volgemaakt door Lazlo en André. Zij maakten er tegen elkaar spelend bepaald geen vriendelijke strijd van. De open g-lijn werd het strijdtoneel met wisselende kansen; alle zware stukken speelden daarin mee. Je verwacht dan eigenlijk geen remise maar dat werd het uiteindelijk toch. Vader en zoon hebben nog lang gekeken of en zoja wie de winst had gemist.

Met een nieuwe kopman gaan we volgende week alweer de 5e ronde in. Wie dit leest en nog niet is gekomen heeft al wat gemist, maar instromers zijn altijd meer dan welkom en klimmen op de ranglijst is in deze beginfase nog heel goed mogelijk.

Denk ook nog even allemaal aan het rapidtoernooi om het Rhedens kampioenschap, op zaterdag 5 oktober in Dieren, waarover iedereen eerder is geïnformeerd.
Geschreven op 14 september 2019.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Brent schreef op 15 september, 2019:

Gefeliciteerd Julian met deze winst! Ook leuk om te lezen dat Ruud en Alain speelden.

Padre Pollos schreef op 15 september, 2019:

Ga ik er dus voor zitten om een verslag van vrijdag te schrijven, blijkt dit al te zijn gebeurd. Nou ja zeg, dat scheelt me toch weer een kwartiertje werk. En ik zou het niet beter hebben kunnen schrijven dan al is gebeurd. Thx

Nieuws

08/10 | Schaakschool geopend op 11 oktober

08/10 | Lazlo jeugdkampioen Gemeente Rheden

27/09 | Schaakschool op 27 sep GESLOTEN

19/09 | Schaakschool op 20 sep GESLOTEN

14/09 | Julian neemt de leiding in de interne

Kalender

« Okt, 2019 »
madiwodovrzazo

1

2

3

45

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

18/10: Schaakschool van 15:15u tot 20:00u

18/10: Interne Competitie van 20:00u tot 23:30u

25/10: Schaakschool van 15:15u tot 20:00u

Puzzel