menu

Interne competitie P1 R1 2019-08-23

Het nieuwe seizoen is begonnen. De eerste zetten gedaan. Op vrijdag 23 augustus zijn de Velpse schakers weer begonnen met de interne competitie. Ze zijn het nog niet verleerd.

Hans Wolthuis was gelukkig weer van de partij na een langdurig herstel. Hij kreeg Julian van Kuijk tegen zich die de opening iets de gemakzuchtig speelde. Een giftig pionnetje kostte hem een toren. Julian slikte, ging even verzitten, en rechtte zijn rug. Na veel gewandel van de lichte stukken zette Julian de aanval in. Hans nam geen risico en beruste in remise.

Menno Potjer speelde met wit tegen Jan van Galen. Menno trok fel van leer en zette Jan stevig vast. Zijn stukken beheersten het centrum en Jan kon niet heel veel meer. Maar Jan vocht zich terug in de wedstrijd en pende het paard op d4. Menno moest even laten vieren. Jan dacht zijn kans te pakken maar overspeelde zijn hand waardoor hij verloor.

Lazlo van Kuik speelde met de witte stukken tegen Robert Ratering. Robert liet een verzwakking toe op d6 die hem uiteindelijk fataal werd. Uit een reflex gaf hij op de juiste plek zijn kwaliteit weg (anders was hij stikmat gegaan) maar het bleef niet bij deze materiaalachterstand. Door slim af te ruilen werd door Lazlo met een tussenschaakje een loper opgehaald. Het werd Robert te veel: Hij gaf op.

Wim Louwman speelde zijn systeem tegen Walter Manschot. Walter pakte het goed aan en leek even op de koningsvleugel een doorslaande aanval te gaan krijgen. Wim doorzag het tijdig en hij sloeg de aanval af. Walter offerde een stuk voor twee pionnen maar vergat zijn stukken in het spel te brengen. Wim had een mooi matje voor Walter in petto. Dit werd door de omstanders beloond met bewondering.

André van Kuijk speelde een sterke wedstrijd tegen Dries van Eijk. Dries was duidelijk nog niet scherp. André vlijm-. Er ging een zwarte toren verloren en het ging van kwaad tot erger. Dries gaf op toen er ook nog een knol in de aanbieding werd gezet.

Een spannende partij bij Eric de Winter die met wit van Vadm van Kuijk trachtte te winnen. Heeft Eric het laten schieten op de damevleugel? Nadat het witte paard door de zwakke zwarte loper op b5 geslagen werd kon wit opnieuw beginnen. Eric was in het voordeel qua tijdsbesteding, maar Vadim is wel gewend om met minder tijd om te gaan. De aanval werd weer voortgezet op de dame vleugel. Met allebei een vrijpion op de b-lijn zag het er gek uit, Eric wist de zwarte pion te winnen en de vrijpion ging de doorslag geven. Met nog een paar seconden op de klok werd het steeds lastiger voor Vadim om de juiste zetten te vinden. Toen er nog een stuk verloren ging gaf Vadim op.

Nu we weer begonnen zijn kunnen nieuwe schakers zich natuurlijk gewoon melden in de Paperclip. We starten onze partijen om 20:00. Loop een kwartiertje eerder binnen en je kunt meteen deelnemen.


Geschreven op 23 augustus 2019.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Nieuws

01/05 | Op 1 mei 13.00-15.30 Vadim in NK jeugd Online

24/02 | Puzzel mat in 2 in het Ledengedeelte

23/02 | Zes jeugdleden geslaagd voor de Stappenexamens !

15/02 | Velp 1 wint met 7-1 van Elster Toren 1

12/01 | Son wint met 3 uit 3 weekend Wijk aan Zee

Kalender

« Aug, 2020 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

Puzzel