menu

Interne competitie 2020-2021 P1 R2 2020-09-11

Op vrijdag 11 september - een datum die deze eeuw helaas memorabel is geworden - vond de tweede ronde van de interne plaats. André opende de vergadering met een rondje drank voor zijn rekening, vanwege zijn verjaardag, die al sinds ruim in de vorige eeuw op 12 september is. Er werd niet gezongen ditmaal, wat vanuit het oogpunt van corona een erg verstandige keuze was.

Goed was het om te zien dat ook Son en Alain weer van de partij waren, naast nog 11 anderen (het oneven aantal leverde Rick een bye op). Daartegenover is het jammer dan Hans Wolthuis te kennen heeft gegeven voorlopig met schaken te stoppen, o.a. omdat hij de sfeer in De Paperclip mist. We hopen dat Hans toch zo nu en dan op de clubavond De Elleboog bezoekt en wie weet op zijn besluit terugkomt. We missen hem nu al.

Son en Alain werden door de computer tegen elkaar geloot. Het werd een leuke partij, waarin Alain geleidelijk het voordeel kreeg met twee doorgebroken pionnen en ongelijke lopers. Hij sloeg het remiseaanbod van Son af, die dapper doorstreed maar toch ergens tot de conclusie kwam dat hij promotie van een van de pionnen niet kon voorkomen en opgaf.

Jan Stuut mocht het op bord 5 proberen tegen André van Kuijk. Jan had er zin in, speelde in de Najdorf a4, wat André uit zijn opening haalde. Het werd vrij snel schaken op onbekend terrein, mede omdat Jan zijn loper op f7 offerde om de koningstelling open te rijten. Hij had een winnende aanval voor ogen, André werkte hier alleen niet aan mee. Met het stuk achter en de dreiging weg was er voor Jan weinig te halen. Hij capituleerde. Maar wel met de dagprijs Strijdlustigste Speler.

Eric de Winter en Vadim van Kuijk wilden beiden de kater van het verlies van vorige week wegspelen. Dat lukte Eric beduidend beter dan Vadim. Vadim was met zijn hoofd soms bij andere zaken en een gebrek aan concentratie moet je tegen Eric niet hebben, weten we allemaal. Net toen Eric tegen me zei 'Ik sta compleet gewonnen, maar kan hem altijd nog wegblunderen' zette Vadim de klok stil en feliciteerde Eric met zijn overwinning.

Op de hoogste drie borden spelers die vorige week hadden gewonnen. Lazlo van Kuijk en Robert Ratering wilden er nog wel een punt aan toevoegen. Lazlo speelde een lekkere partij en halverwege de avond klonk het 'Dit is het' uit de mond van Robert. Eenieder kwam uit zijn stoel om te kijken wat het is. Het bleek de overgave.

En dan Dries van Eijk tegen Julian van Kuijk. De partij leek lang gelijk op te gaan. Ook hier trokken beide spelers op een gegeven moment met een hoop gesnuif en gegiechel de aandacht. Weer kwam eenieder kijken, waar met name Julian niet op zat te wachten. Het bleek dat hij een blunder had begaan waarmee de partij gelijk over was. Over de details beschik ik niet (wellicht kunnen de spelers deze nog delen).

En op bord 1 de krijgers Walter Manschot tegen Hans van Capelleveen. Hans won verdiend, maar er zat wel een rondje aan deze partij. Nadat Walter had opgegeven, zei Dries dat Hans een onreglementaire zet had gedaan (hij stond schaak). Dat hadden beide niet gezien. Hans zette de partij terug in de laatste correcte stelling en won vervolgens alsnog. Er vond een discussie plaats over de FIDE-regels hieromtrent. Duidelijk is dat zodra Walter opgeeft, dit niet kan worden teruggedraaid, tenzij hij mat is gezet op illegale wijze. Niet duidelijk is wat de scheidsrechter wel en niet mag in de situatie dat hij bij het bord staat en de incorrecte zet constateert voordat wordt opgegeven, terwijl de spelers dat niet doen. We zoeken het op.

Al met al was het weer een erg vermakelijke avond.De stand na ronde 2 (enkel de actieve spelers):
1-3) Hans vC, Dries en Lazlo met 2 punten
4-9) Walter, Eric, Julian, Robert, André en Alain met 1 punt
10-13) Rick, Vadim, Jan en Son met 0 punten
Geschreven op 14 september 2020.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Nieuws

28/08 | Op 4 september start het schaakseizoen in de Elleboog

01/05 | Op 1 mei 13.00-15.30 Vadim in NK jeugd Online

24/02 | Puzzel mat in 2 in het Ledengedeelte

23/02 | Zes jeugdleden geslaagd voor de Stappenexamens !

15/02 | Velp 1 wint met 7-1 van Elster Toren 1

Kalender

« Okt, 2020 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

30/10: Schaakschool van 18:15u tot 20:00u

30/10: Interne Competitie Ronde P1 - 8 van 20:00u tot 24:00u

06/11: Schaakschool van 18:15u tot 20:00u

Puzzel