menu

Interne competitie 2020-2021 P1 R1 2020-09-04

Vrijdag 4 september was het dan zover: nog ietwat onwennig kwamen 12 leden van de VSV naar De Elleboog voor de eerste bijeenkomt van het seizoen, nog altijd 'in corona-tijd'. Hans hield een praatje over corona, schaken op de computer en nog wat meer. Eenieder luisterde aandachtig. Hans kondigde vervolgens aan dat André het wedstrijdleiderschap overneemt, omdat Hans zelf het jeugdonderwijs gaat verzorgen. Ook werd er even stilgestaan bij de mededeling van Wim Louwman, dat hij (tijdelijk?) terugtreedt als voorzitter van de club.

Op de vraag 'Wat gaan we eigenlijk doen vanavond' keek men naar André, die tot verbazing van enkelen voorstelde om dan maar gelijk met de interne competitie te beginnen. Dat stond niet in de uitnodiging en er werd licht gesputterd. Maar al snel had iedereen gewoon ook zin om weer eens lekker op een live bord tekeer te gaan. En zo geschiedde.

Het werd een vermakelijke avond, waarin eenieder zich goed aan de coronaregels hield, al is een vaste looprichting wel wat omslachtig.

Op bord 6 speelde Rick van Emden tegen Robert Ratering. Robert was deze avond de betere.

Op bord 5 zien we de terugkeer van Jan Stuut, die zijn studie in Twente aan de wilgen heeft gehangen en het opnieuw gaat proberen, nu op de HAN. Met schaken probeerde hij het tegen Lazlo. Lazlo won.

Hans Wolthuis was eigenlijk de enige die opmerkte de Paperclip te missen. Tegen Julian miste hij zo nu en dan ook wel de beste voortzetting. Julian speelde met zwart een degelijke partij en won.

Op 3 de clash tussen André en Dries. Dit werd een zeer wonderlijke partij. Dries ging ten aanval en toen dat werd verdedigd zette hij zijn aanval gewoon door met een offer. Dit offer was al wat dubieus, maar wat later gebeurde was nog veel dubieuzer. Allereerst zag André een combinatie die tot groot voordeel had geleid over het hoofd. Maar met nog steeds voordeel leek hij hem toch over de streep te gaan trekken, tenzij Dries echt met iets bijzonders zou komen. En dat kwam hij: hij offerde zijn dame en tevreden stelde hij vast dat hij daarmee gewonnen kwam te staan want mat in 2. André kon niet anders dan dat beamen en accepteerde het verlies (met grote moeite). Hij ging gelijk de analyse in en wat bleek: het dameoffer van Dries was helemaal niet goed: de koning had een ontsnappingsroute. Dries had dus niet zozeer een goede zet gedaan, maar vooral de Psyche die hierop volgde deed André de das om. Vadim gaf in de auto later een wijze les: Als je ziet dat je mat gaat, speel gewoon door. Als het klopt, geef je je tegenstander het plezier dat het hem gelukt is. En de kans is er altijd dat het helemaal niet klopt en dan geef je jezelf veel plezier. André knikte braaf en dacht terug aan december 2019, toen hij ook al te vroeg beruste in remise (in Bethune), of aan het Rhedens Kampioenschap 2019 (idem). En de tientallen andere keren. Hij werd er een beetje weemoedig van.

Speaking of Vadim, hij mocht met wit tegen Walter Manschot. Walter had er duidelijk heel veel zin in en de mannen maakten er een mooie pot van. Vadim heeft zich voorgenomen om de interne te gebruiken om nieuwe dingen te proberen. Zo ook tegen Walter. Walter was er niet van onder de indruk en kwam steeds beter te staan. Vadim speelde rustig door, loerend op een kans om het tij te keren. Die kans kwam er niet en ruim na half 12 kreeg Walter de felicitaties.

Die waren er al eerder voor Hans, die als enige deze avond met wit wist te winnen. Van Eric de Winter nog wel. Eric had eigenlijk al niet gerekend op een wedstrijd en dan bleek het ook nog gelijk deze topper te zijn.

Zo kwam de eerste speeldag tot een einde. Niet voordat eenieder zijn drankjes had betaald met een handig pinapparaatje van De Elleboog. En alle spullen netjes werden opgeborgen, waar ze de hele week de tijd hebben om eventuele besmettingen van zich af te schudden.Geschreven op 06 september 2020.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Nieuws

28/08 | Op 4 september start het schaakseizoen in de Elleboog

01/05 | Op 1 mei 13.00-15.30 Vadim in NK jeugd Online

24/02 | Puzzel mat in 2 in het Ledengedeelte

23/02 | Zes jeugdleden geslaagd voor de Stappenexamens !

15/02 | Velp 1 wint met 7-1 van Elster Toren 1

Kalender

« Okt, 2020 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

30/10: Schaakschool van 18:15u tot 20:00u

30/10: Interne Competitie Ronde P1 - 8 van 20:00u tot 24:00u

06/11: Schaakschool van 18:15u tot 20:00u

Puzzel