menu

Interne Competitie P1 R6 2019-10-04

Op dierendag kwamen de Dierense kuikens als eerste de Paperclip binnenlopen. Nou ja, de bardame was er al. Zij keek vrouwenvoetbal op die supergrote TV. Ze begint al aardig aan ons te wennen. Hans kreeg een gratis kopje koffie aangeboden want dat krijgen alle clubleiders. Hij weigerde pertinent want wilde niet voorgetrokken worden. Uw verslaggever had het te allen tijde aangenomen, maar goed...

Om 20:00 kwam Alain nog net op tijd binnenlopen als 13e deelnemer aan deze ronde. Het leverde Eric de Winter een bye op. Eric ging maar een paar potjes tegen Hans van Capelleveen spelen, die gelukkig weer aan de beterende hand is.

Zoals bekend is tijdens de ALV besloten om spelers die niet meedoen geen beloning meer te geven. Dat is met terugwerkende kracht in de stand verwerkt. Hierdoor kelderde André naar de 4e plaats. Zijn roep om een nieuwe vergadering is door niemand gehoord.

En er werd nog eens gemijmerd over het feit dat we vrijwel niemand van het 1e team aan de interne meedoet. Het kan natuurlijk niet worden verplicht, maar het zou wel fijn zijn als het gemiddelde niveau van de interne een boost krijgt. Dat gezegd hebbende, het verheugende nieuws is dat Ruud Verhoef er recentelijk wekelijks is.

Dan de partijen. Onze fiere koploper Julian van Kuijk mocht met zwart tegen Walter Manschot aantreden. Naarmate hij langer bovenaan staat, wordt de tegenstand natuurlijk ook groter. Walter is wat dat betreft een fikse kluif, mét pet. Julian kwam gedrongen uit de opening. Walter, uiterlijk de vriendelijkheid zelve, zette een meedogenloze aanval in, waar Julian eigenlijk niets tegen had in te brengen. Walter doorzag de truukjes die Julian nog wist in te brengen en kon het punt op het formulier noteren. Hiermee is Walter gelijk ook de nieuwe koploper.

Op bord 2 speelden de subtoppers André van Kuijk en Wim Louwman tegen elkaar. Samen in het bestuur, samen in Velp 2 en nu samen tegen elkaar. Het werd een rare pot. André dicteerde lang het spel en Wim speelde zijn befaamde catenaccio spel: hij reageerde op de zetten van André, zette alles vast en liet zijn opponent het lekker uitzoeken. En dan weet je tegen André dat er wel een kansje ontstaat. En dat geschiedde. Wim rechtte zijn rug, offerde en kwam heersend te staan. Maar het zette niet gelijk door en er was al een keer een zetherhaling op het bord. En dan weet je dat André een mindboggling remise-aanbod doet. Wim speelde door, sputterend dat ie dan wel wat beters moest verzinnen. Dat bleek lastig en Wim werd een beetje moedeloos. In een vlaag van euforie zag hij in Lg2 een dubbelschaaksituatie die hem ontlokte 'Ik geloof dat je nu mat staat'. André kwam snel met zijn repliek: 'Ik dacht het niet' en sloeg de loper met zijn koning. Wim keek niet verder en gaf op. Niet onbegrijpelijk. André blijft 4e in de ranglijst, maar heeft nu wel Julian en Eric weer in het vizier.

Op bord 3 de kraker tussen Lazlo van Kuijk en Ruud Verhoef. Het werd een interessant gevecht tussen twee spelers met heel verschillende speelstijlen. Ruud was natuurlijk op voorhand favoriet, maar hij zag er lang wat vertwijfeld uit en knikte soms meewarig, waaruit viel af te leiden dat het hem niet licht viel. Maar goed, Lazlo kon ook niet echt een vuist maken, dus spanning alom. Uiteindelijk kon de routinier onze jonge held tot wat mindere zetten uitlokken en Ruud won. Hij klimt drie plaatsen in het klassement en hijgt nu op zijn beurt André in zijn nek. Slecht 25 scorepunten tussen de 2e en 5e plaats. Spannend!

Op bord 4 zagen we weer een leuke partij tussen Vadim van Kuijk en Dries van Eijk. Dan weet je dat er van alles gebeurt. Eigenlijk viel dat aanvankelijk wel mee. Zoals een film waarbij je na een uur denkt 'waar gaat dit heen', je kijkt even om en je hebt het gemist. Punt is dus dat Vadim onder druk staat en er mooi lijkt uit te komen met een voordeeltje, waarop Dries - later zou hij aangeven erg moe te zijn - gelijk maar opgeeft. Waarop Vadim onmiddellijk aangeeft dat dit niet de goede keuze is: Dries kan de twee torens met een listige loperzet aanvallen en zo een kwaliteit winnen. Mogelijk niet genoeg voor de winst, maar zeer waarschijnljk in ieder geval remise.

Alain van der Velden speelde op bord 5 een tactische goede partij tegen Jan van Galen. Goed van beide kanten, dat moet gezegd. Maar Alain laat zien dat hij over erg veel talent beschikt en er ook heel wat trainingsuurtjes in heeft gestopt. Jan kon het niet bolwerken. Alain staat inmiddels 8e en kan fris omhoog kijken.

En wie zien we met zwart op bord 6. Ja hoor, het is Rick van Emden. Die lijkt te zijn wakker geschud door de mails over de externe competitie. Hij mocht zich testen tegen Robert Ratering. Ze speelden een leuke partij, die Rick wist te winnen. Hij is er klaar voor.

De voetbaldames hadden gewonnen en de bardame was al naar huis toen we de Paperclip afsluiten. Volgende week opent Velp 2 het SOS-bal met een thuiswedstrijd tegen SMB. Komt dat zien en speel gelijk een potje mee!
Geschreven op 05 oktober 2019.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

sven2 schreef op 06 october, 2019:

Alle schrijvers zijn literair begaafd. En humoristisch. Leuk stuk.

Nieuws

01/05 | Op 1 mei 13.00-15.30 Vadim in NK jeugd Online

24/02 | Puzzel mat in 2 in het Ledengedeelte

23/02 | Zes jeugdleden geslaagd voor de Stappenexamens !

15/02 | Velp 1 wint met 7-1 van Elster Toren 1

12/01 | Son wint met 3 uit 3 weekend Wijk aan Zee

Kalender

« Aug, 2020 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

Puzzel